11 oktober 2013

Van 7 tm 12 oktober 2013 houdt De Kledingmakelaar samen met Sam’s Kledingactie een inzamelactie. U kunt dan uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren bij De Kledingmakelaar aan de Korstmos 37, 2914 XB te Nieuwerkerk aan den IJssel. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar Cordaid Mensen in Nood.

De Kledingmakelaar is in 2011 opgericht door Yvonne Kervezee. Als ‘makelaar in kleding’ treed zij op als bemiddelaar in verkoop van kleding, schoenen en accessoires. Het idee achter De Kledingmakelaar is de verkoop van particuliere producten eenvoudiger te maken. ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat daarbij hoog in het vaandel,’ vertelt Yvonne. Vaak wordt kleding die niet meer wordt gedragen bij het afval gegooid. Dat is erg jammer. Door afgedankte kleding via De Kledingmakelaar aan te bieden voor verkoop krijgt kleding een tweede leven. Op deze manier wordt het milieu minder belast.’

Kleding die niet verkocht wordt via de website, doneert De Kledingmakelaar aan Sam’s Kledingactie. ‘Wij organiseren deze inzamelactie om de waardevolle projecten van Sam’s Kledingactie en Cordaid Mensen in Nood extra kracht bij te zetten,’ aldus Yvonne Kervezee. 

Zie hier de website van Sam's Kledingactie.