5 december 2019

Mariska Zandvliet gekozen tot voorzitter EuRIC Textiles

Als vicevoorzitters werden Martin Wittmann (BVSE, Duitsland) en Mehdi Zerroug (FEDEREC, Frankrijk) gekozen. Behalve de nationale organisaties uit Nederland, Duitsland en Frankrijk maken ook die uit Italië, België, Zweden, Spanje, Tsjechië, Hongarije en Bulgarije deel uit van de nieuwe koepel.

EuRIC Textiles is een nieuwe divisie van de Europese koepelorganisatie voor de recyclingindustrie EuRIC (gevestigd in Brussel) die zich bezighoudt met de Europese lobby specifiek gericht op het vergroten van kennis en bewustmaking van de bestaande textielketen waarin hergebruik van textiele producten middels een zorgvuldig sorteerproces geoptimaliseerd wordt. Tegelijkertijd wil EuRIC Textiles samen met de andere spelers binnen de keten de circulariteit van textiel bevorderen middels o.a. de ontwikkeling een producentenverantwoordelijkheidssysteem waarin het gebruik van ‘recycled content’ en het stimuleren van eco-design centraal staan.

Momentum
In een reactie op haar benoeming stelde Mariska Zandvliet dat het realiseren van circulariteit in de textielketen hoog op de Europese agenda staat. “De wijze waarop gebruikt textiel ingezameld, gesorteerd en verwerkt wordt zal de komende tijd ingrijpend veranderen. Samen met onze Europese branchegenoten hebben wij in EuRIC Textiles nu de kans om van dit momentum gebruik te maken. Het landschap van textielhergebruik verandert. Wij willen bijdragen aan de inrichting daarvan.”

Voor het persbericht van EuRIC klik hier.

Het bestuur en de staf van EuRIC Textiles. Van links naar rechts Julia Blees (beleidszaken EuRIC), Mehdi Zerroug (vicevoorzitter), Mariska Zandvliet (voorzitter), Martin Wittman (vicevoorzitter) en Emmanuel Katrakis (algemeen secretaris EuRIC).

Klik hier voor het gehele persbericht.