31 maart 2020

Persbericht VHT

We beleven heftige tijden waarin helaas vergaande maatregelen noodzakelijk zijn. Er is nog veel onduidelijk over de gevolgen het COVID-19 virus in Nederland en evenmin hoe de pandemie zich wereldwijd zal ontwikkelen. 

Wat voor onze textielrecycling sector die sterk afhankelijk is van de export, al wel geldt is dat wij daar zwaar worden getroffen. Uit onze recent gehouden ledenenquête blijkt dat de COVID-19 crisis enorme financiële en operationele consequenties voor de VHT leden heeft.

Of het nu gaat om textiel bestemd voor recycling en gebruik in de auto-industrie of gesorteerde 2e handskleding voor afzet in binnen- en buitenland, al onze markten voor gesorteerd herbruikbaar textiel worden geraakt door wereldwijde lockdowns en andere COVID-19 gerelateerde maatregelen.

Eén van genomen maatregelen is de sluiting van bijna alle 2e handskleding- en kringloopwinkels omwille van het besmettingsgevaar met het Coronavirus. Deze maatregel is in Nederland genomen maar ook in diverse andere landen. Klik hier voor het gehele persbericht. 

Dit persbericht is ook beschikbaar in het Engels